Wat zijn vitale varkens?

De varkenshouderij heeft een aantal maatschappelijke uitdagingen waar zij dagelijks mee te maken heeft en waar varkenshouders aan gehoor willen geven.  Onder ander door deze uitdagingen om te zetten in praktische en haalbare stappen. Enkele van die maatschappelijke uitdagingen zijn verankerd in de Onderzoeksagenda Varkenshouderij:

Wetenschappers, bedrijfsleven en varkenshouders zelf werken binnen de onderzoeksagenda samen en doen hier onderzoek naar. Met als doel om als varkenshouderij het welzijn en de gezondheid van varkens op de bedrijven verder te kunnen verbeteren.

Via deze website laat de sector zien welke maatschappelijke issues worden opgepakt, hoe varkenshouders dit doen op hun eigen bedrijven, waar ze tegenaan lopen en welke resultaten ze behalen. Wilt u dit met eigen ogen bekijken, dan heeft u de mogelijkheid zelf een varkensbedrijf te bezoeken. Varkenshouders vertellen u graag hoe zij werken en laten zien hoe zij hun varkens houden.

Wilt u een bedrijf bezoeken, in gesprek met een varkenshouder of heeft u vragen? U vindt op deze website linkjes naar sites van initiatieven waar varkenshouders aan verbonden zijn en u verder te woord kunnen staan. Of stuur een bericht via het contactformulier.